Rss

Benytt de riktige bildene til din nettside

shutterstock_120893197Enten man ønsker å selge noe på nettet, eller man ønsker flere lesere på en blogg eller nyhetsside så er det svært viktig å bruke de riktige bildene på riktig sted. Det er lett å ty til upersonlige, men høykvalitets stockbilder, men dette er ikke alltid riktig vei å ta.

Vær annerledes, tenk utenfor stockbilder

I dag finnes det enorme stockbilde-nettsteder hvor man relativt billig kan kjøpe bilder passende til nesten hvilken som helst situasjon. Det trenger jo ikke være noe i veien med det, men svært ofte er disse stockbildene ganske lett å gjenkjenne som nettopp det, og det kan fort bli litt upersonlig, og man får ikke satt sitt eget preg på nettsiden sin. I stedet gjør man lurt i å bruke litt ekstra tid på å selv ta (eller hyre inn noen til å ta) gode bilder i det miljøet man befinner seg. På denne måten får man bilder som er mye mer realistiske i forhold til hva man ønsker å portrettere, og man vil også skille seg ut fra mengden ved at man bruker bilder som ingen andre har eller enkelt kan gjenskape.

Nettsider med talent for bildevalg

Det finnes flere gode eksempler på nettsteder som bruker riktige bilder på en bra måte. Hos plantinavia.no brukes det flotte og beskrivende bilder av produktene som selges, uten at man har vært nødt til å ty til stockbilder. Dette gjelder både for produktbilder og for illustrasjonsbilder benyttet i ulike artikler på siden.

Gode offentlige sider i Norge

Et annet godt eksempel er ntnu.no hvor man i stedet for å benytte stockbilder av unge mennesker bruker bilder av ekte studenter på universitetets campus.Til slutt er det verdt å nevne de norske reiseportalene, som for eksempel visitoslofjord.no. Her brukes ekte bilder fra distriktene, de aktuelle attraksjonene samt aktivitetene som tilbys i nærområdet. Dette gir et mye bedre og sannere bilde av området som portretteres og er absolutt med på å trekke turister.