Rss

Bra mobiltilbehør til hobbyfotografen

De fleste av oss tar nå storpartene av bildene med mobilen. Det riktige tilbehøret kan gjøre bildene til enhver hobbyfotograf bedre, også mobilbilder. Her er noe av det utstyret du bør vurdere for å gjøre bildene bedre. Først og fremst bør du kjøpe en mobil med godt kamera. Det er stor forskjell på de ulike merkene og som regel har de dyrere modellene bedre kameraer enn de billigere mobilene. Det betyr at du lettere kan ta skarpe bilder under vanskelige lysforhold og du vil også få en høyere oppløsning på bildene dine. Du kan lese mer om å ta bilder under ulike lysforhold her.

Lagringsplass

De beste mobiltelefonene har mye innebygd minne, men om du har en modell med mindre minne kan du ofte kjøpe et eksternt minnekort for å få plass til flere bilder. Alternativt kan du kjøpe en ekstern minnedisk og overføre bildene dine til den etter hvert. Det finnes også gode muligheter for å laste bildene dine opp i skyen. Mobiltelefoner er ikke like god til å stabilisere som vanlige kameraer. Det betyr at når man tar bilder, særlig under krevende lysforhold, kan enhver liten bevegelse gjøre bildet uklart. Et fotostativ, også kalt tripode, gjør jobben med å stabilisere kameraet slik at man unngår unødig støy og bildene blir skarpere.

Fjernutløsere og deksler

Det finnes også mer avanaserte stativer med innebygde motorer som kompenserer slik at man får jevne videoopptak og bilder uten rystelser, og på knappene kan du styre kameraet. Du kan også få fjernutløsere til en billigere penge, noe som ofte kan være praktisk. Et deksel som er godt å holde i, vil i seg selv gjøre det lettere å stabilisere bildene. Du finner et bredt utvalg av deksler og annet tilbehør på iphonehuset.no. Til slutt vil vi anbefale å kjøpe en liten pusseklut. Siden vi tar mye på mobiltelefonene våre blir linsen raskt skitten. Å tørke av linsen før man tar bilder vil derfor gjøre kvaliteten på bildene bedre.